Dyr og billig gjeld

Gjeld

Gjeld er noe vi må forholde oss til her i livet enten vi vil eller ikke. Selv om man kanskje ikke har lyst til å ta opp gjeld eller skulle helst ikke hatt gjeld i det hele tatt er det vanskelig å leve helt uten gjeld. Det er for så vidt ikke så vanskelig å leve uten gjeld hvis man har små krav her i livet til det materielle. Du kan jo fint leie et sted å bo og kjøpe det du trenger litt etter litt med en del av lønnen din. Det er jo slik i Norge at hvis man har en jobb så kan man greie seg ganske fint. Det spørs bare om dette er en økonomisk smart måte å gjøre ting på over tid. Du vil da bruke ganske mange år til å spare opp til egen bolig, hvis du i det hele tatt klarer det. Gjeld blir derfor midlet som gir deg muligheten til å bli mer økonomisk effektiv.

Refinansiering

Gjeld er noe man nesten må ta opp for å komme seg i den best mulige og mest effektive økonomiske posisjonen som vi kan komme i. Få har penger til å kjøpe seg det de burde ha for å ikke sløse med egne penger. Når gjeld er noe man må ha og noe som er lett tilgjengelig er det også fort gjort at man tar opp mer enn det man burde ta opp. Effektivisering eller effektivitet er noe som vi ofte snakker om i økonomien. Det er et skjæringspunkt mellom hvor mye vi bør ta opp i gjeld og hvor mye som er for mye. Dette skjæringspunktet varierer fra person til person.

Når du har tatt opp for mye gjeld blir da kostnaden med disse lånene så store at du må få ned kostnaden på lånene slik at gjelden igjen blir mer effektiv. En måte du kan redusere kostnaden på din gjeld er gjennom refinansiering av lån. Refinansiering betyr kort og godt at du tar opp ny gjeld for å betale ned gammel gjeld. Konseptet er enkelt og det brukes kun for å få en lavere månedskostnad eller totalkostnad på lån.

Forbrukslån

Forbrukslån er den beste mekanismen for å refinansiere gammel og dyr gjeld. Det fine med forbrukslån er at lånet er fleksibelt. Banken binder ikke lånet på noen som helst måte. Dette gjør at du kan bruke lånet på nedbetaling av all type gjeld uten at det får noen innvirkning på lånet ditt. Har du derimot et veldig dyrt huslån så kan ikke forbrukslånet komme inn som en metode for å redusere dine kostnader. Huslån er billige lån sammenlignet med forbrukslån, og du må prøve å reforhandle huslånet hos en annen bank enn den banken du har huslånet hos i dag. Billån, båtlån og andre lån kan fint refinansieres ved bruk og forbrukslån fordi lånene er mindre som gjør at du lettere kan betale de tilbake over kortere tid.

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *