Bitcoin verden

Hvordan kjøpe bitcoin

Forskjellige måter å kjøpe Bitcoin

Bitcoin er mulig å kjøpe på mange ulike måter. Med tanke på den høye verdien en bitcoin er på i dag, kan man bare kjøpe en liten del av en bitcoin. Kjøp av enten en del eller en hel bitcoin kan kjøpes på minibanker, børser eller kjøpe fra andre personer. Det er mange børser man kan kjøpe fra, de største blir ofte anbefalt ettersom det er et tillitstegn når de har mange kunder. Dette hører selvfølgelig til at de er mål for hackere. Når det kommer til å kjøpe bitcoin i minibank i dag, er det kun en mulighet og denne minibanken finner man i Oslo. Skal man kjøpe bitcoin direkte fra nettsider er dette et billigere alternativ, siden man slipper ulike gebyrer. Det er ulike tjenester, nettsteder, som tilbyr direktehandel mellom kjøper og selger. På disse tjenestene legger selger ut prisen de vil ha, så kan kjøpere selv velge hvem de vil kjøpe av. Det eneste som er viktig uansett hvor man kjøper, er at man må opprette en lommebok du kan overføre bitcoinene til. Det er ulike tjenester som lar deg opprette disse type lommebøkene.

 

Invester

En investeringsmulighet nå om dagen er å kjøpe kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles etter samme prinsipper som aksjer. Du kan sitte på valuaten en stund for deretter å selge med forhåpentligvis god fortjeneste. Du kan også kjøpe og selge daglig, eller daytrading som man kaller det i aksjeverden. Du kan også kjøpe og selge litt her og der noen ganger i uken eller noen ganger i måneden. Denne strategier ligger litt imellom daytrading og lange investeringer. Kom deg inn tidlig Kryptovaluta fungerer på mange måter på samme måte som aksjer. Askjer går opp og ned, men over tid oppover, og reflekterer verdien eller potensialet av selskapet du kjøper aksjer i. Det samme gjelder for kryptovaluta.

Kjøper du kryptovaluta nå vil verdien av valutaen reflektere hvor mye den har verdt og hvor mye markedet mener den har i potensial. Mange valutaer er derfor priset for mange milliarder fordi teknologien som ligger bak og området denne teknologien kan brukes i. Når du kjøper aksjer er det viktig å time når du kjøper deg inn. Det beste er å kjøpe seg inn i et selskap som akkurat har startet og med tiden vil bli veldig stort.

Slike kjøp er ekstremt vanskelig å time. Det finnes mange selskaper der ute som jobber hardt mot å kjøpe seg inn i slike selskaper. Ser du på hvem som dominerer verdensbilde akkurat nå, med selskaper som Apple, Facebook og Google ville det vært flott å komme seg inn i de tidlig. Klarer du ikke å kjøpe deg inn i selskapet når det starter er det smart å kjøpe seg inn i et selskap som ikke er på børs, men har planer om å komme seg på børs. Klarer du ikke det, bør du kjøpe deg inn i et selskap ved selskapets børsnotering.

 

IPO og ICO

En vanlig strategi for mer etablerte selskaper å skaffe seg nødvending kapital på er og børsnoteres ved å selge aksjer til omverdenen. Aksjene noteres på en børs slik at du og andre kjøpere kan kjøpe og selge aksjene etterpå. På engelsk heter en børsnotering initial public offering eller IPO. Kryptovaluta har også en engelsk forkortelse og kalles initial public offering eller ICO. En ICO gjør det mulig for selskaper å tilby offentligheten en token mot finansiering. Med andre ord er en ICO en ny og enklere mulighet for selskaper å hente kapital til videre vekst som omgår tradisjonell og mer rigid innhenting av kapital. Hva en initial coin offering? En initial coin offering er når man selger mynter eller tokens til deg og meg. Ikke alle kryptovaluta selger digitale mynter, men selger istedenfor digitale token. Dette salget mot publikum for første gang, eller for gang nummer to eller mer, omtales derfor også som «token-sale» eller som «crowd-sale». Token-sale fordi man selger token istedenfor mynter. Mynter er en form for token. Crowd-sale er en annen måte å se dette på, da man selger sine token til en stor gruppe mennesker.

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *