SEO for dummies

SEO handler om å levere riktig informasjon for å forbedre nettstedets synlighet i søkemotorer, og for å oppnå dette, må du ha en fin balanse mellom kvalitetsinnhold og tetthet av søkeord.

SEO står for Search Engine Optimalisation eller søkemotoroptimalisering på norsk. SEO handler om å gjøre nettstedet ditt søkemotorvennlig og kompatibelt med nettbrett, mobiler smart TV osv.

Bruk tid

Det er en fin balanse mellom å bruke SEO for å synliggjøre nettstedet ditt og å være i overkant entusiastisk. Noen ganger kan Google oppfatte metodene dine som spamming, dette kan være spesielt gjeldende hvis du har for mange linker inn fra lite autorative sider. Noe som kan skje hvis du betaler for link-pakker osv. fra noen som gir deg «dårlige» linker.

Det ligger i detaljene

Søkemotoroptimalisering handler ikke om å gjøre store og drastiske endringer på nettstedet ditt, og ved det er ingen snarveier. Det handler mer om å gjøre små, men smarte modifikasjoner der det er nødvendig. Egentlig handler ikke SEO om å optimalisere søkeord, men mer om å finjustere nettstedet ditt, først og fremst for å tiltrekke besøkende som vil få en brukerverdi ut av å besøke nettopp ditt nettsted.

Ikke ta snarveier

For mange webmastere forsøke å manipulere søkemotorer ved å øke rangeringer og resultater, i stedet for å fokusere på hva de besøkende faktisk er ute etter. Kvalitetsinnhold er nøkkelen, og hjelper søkemotorer med å finne din nettside. Ikke gjør dette i blinde – få heller eksperter på området til å gjøre jobben for deg!

Er det viktig?

Ja, det er viktig å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Det er viktig, fordi da får du organisk trafikk (besøk på nettsiden som du ikke betaler for), og dette er målrettet trafikk! Det er potensielle eller gamle kunder, som er ute etter nettopp det du har å tilby – enhver markedsførers drøm. Og det er verdt å venvne, at alle som driver butikk over nettet, enten i form av tjenester eller produkter, og som har suksesss, driver alle med SEO i en eller annen form.

Et marked i vekst

Undersøkelser viser at bruken av internett bare øker og øker. Det er nesten umulig å tenke seg et samfunn uten internett i dag. Og da er det naturlig at markedet også beveger seg over i den digitale verden. I dag er det bare å trykke inn noen ord i en søkemotor, så har du tilgang til all den informasjon, produkter, tjenester og viten du ville måtte ønske.

Kundene

Regel nr.1 innen markedsføring, er å være der kundene er. Det gjelder også deg. Hvis du vil nå ut til kundene, så må de også kunne finne deg, hvis ikke går de til konkurrenten. Det kan være stor konkurranse innen noen segmenter, og da lønner det seg å være forberedt, optimert, responsiv og brukervennlig. SEO er bare en del av pakken for å markedsføre deg på nett.

For å sitere Steve Jobs, grunnleggeren av Apple som vi alle kjenner til (oversatt): «Du er ikke nødt til å være den første, men du er nødt til å være den beste!»

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *