Hvordan sikre hjemmet ditt når du er på reise?

Innlegget er sponset

Tenk deg at du kommer hjem fra drømmeferien og oppdager at det som en gang var et koselig hjem, har blitt forvandlet til et kaotisk åsted. Følelsen av krenkelse, tapet av verdifulle eiendeler og den ødelagte sjelefreden – det er et marerittscenario ingen av oss ønsker å oppleve. Men her er den kalde, harde sannheten: 105 090 anmeldte ran og tyverier i Norge i 2022.

Derfor er det viktig å sikre hjemmet ditt, enten du planlegger en ukes ferie til et eksotisk reisemål eller bare en rask helgetur. I dette blogginnlegget tar vi for oss de mest effektive måtene å sikre hjemmet ditt på mens du nyter reiselysten.

Be en venn om hjelp

Det første du må gjøre for å sikre hjemmet ditt, er å gi en venn eller nabo du stoler på, en ekstranøkkel. Da kan de gå inn i hjemmet ditt etter behov, enten det er for å mate kjæledyrene dine, vanne plantene eller lufte ut. Hvis du ikke har garasje, bør du vurdere å gi dem nøkkelen til bilen din som en ekstra sikkerhetsåtgärd.

I tillegg til ekstranøkkelen er det viktig å gi vennen din kontaktinformasjonen din og en kopi av reiseruten din. På denne måten kan de enkelt få tak i deg hvis det mot formodning skulle oppstå en nødsituasjon eller hvis de trenger å kontakte deg angående hjemmet ditt. Ved å holde kontakten kan du raskt ta tak i eventuelle problemer som måtte oppstå, og sørge for at hjemmet ditt til enhver tid er trygt.

Å la en venn eller nabo passe på hjemmet ditt gir deg trygghet og et ekstra sikkerhetslag. Potensielle innbruddstyver er mindre tilbøyelige til å gå løs på et hus som ser bebodd ut, og ved å få noen til å se til huset regelmessig, skaper du en illusjon av at noen er til stede. Dette kan i stor grad redusere risikoen for innbrudd og beskytte hjemmet ditt mot trusler.

Be en venn om hjelp

Ikke tips kriminelle

En vanlig feil folk gjør er å legge ut detaljerte ferieplaner på sosiale medier. Dette kan utilsiktet tipse kriminelle og gjøre hjemmene våre sårbare for innbrudd. 

Ved å offentliggjøre feriedatoer og reisemål inviterer du kriminelle til å angripe hjemmet ditt. De vet at du ikke er hjemme, og det er en perfekt anledning for dem til å slå til. Selv om du har personverninnstillinger, er det alltid en sjanse for at folk du ikke kjenner eller stoler på, ser innleggene dine. Kriminelle kan utgi seg for å være bekjente eller venners venner, få tilgang til dine personlige opplysninger og bruke dem til sin fordel.

Selv om sosiale medier gir oss mulighet til å komme i kontakt med andre og dele opplevelser, er det viktig å være oppmerksom på de potensielle risikoene som er forbundet med å dele for mye personlig informasjon. Ved å avstå fra å annonsere ferieplanene våre på nettet kan vi forhindre at kriminelle får tilgang til hjemmene våre.

Trekk ut støpselet

Hvis du trekker ut støpselet til TV-en, datamaskinen, gasstilkoblingen, mikrobølgeovnen og andre apparater før du reiser, kan du beskytte dem mot potensielle mekaniske overspenninger. Slike overspenninger kan oppstå uventet og forårsake skader og til og med gjøre apparatene ubrukelige. Ved å trekke ut støpselet eliminerer du denne risikoen helt og holdent, og sørger for at apparatene er i optimal stand når du kommer tilbake.

Men det er ikke bare apparatene som trenger beskyttelse. Det er også viktig å gjøre andre tiltak for å sikre hjemmet ditt før du reiser. Sørg for at alle kraner og ventiler er helt lukket for å unngå lekkasjer og vannskader. Kontroller at balkongdørene er låst, og at vinduene er godt lukket, slik at potensielle inntrengere ikke får tilgang. Vurder å bruke dobbeltlås på både inngangsdøren og bakdøren for å øke sikkerheten i hjemmet.

Hvorfor er det å trekke ut støpselet så viktig for sikkerheten i hjemmet? I tillegg til å beskytte apparatene dine, bidrar det også til å senke energiforbruket og redusere risikoen for elektriske branner. Mange apparater, såkalte standby-apparater, bruker strøm selv når de er slått av. Ved å trekke ut støpselet sparer du energi og eliminerer eventuelle brannfarer, noe som gir deg trygghet når du er bortreist.

Planlegg belysningen med en timer

Planlegg belysningen med en timer

For å gjøre dette trikset enda mer effektivt, bør du stille inn lysene slik at de slås på til ulike tider i løpet av dagen. På den måten unngår du at fremmede oppdager at lysene er på en timer. Det gir ekstra sikkerhet og sørger for at det ser ut som om det er folk hjemme på ulike tidspunkter.

Når du har programmert timeren riktig, er det viktig å gjøre ytterligere tiltak for å maksimere effekten. Sørg for å trekke for gardinene for lys i nærheten av vinduer, slik at lyset er synlig på utsiden. Dette forsterker illusjonen av at noen er hjemme og gjør sikkerhetstiltakene dine mer autentiske.

Det er viktig å finne vanntette tidsur hvis du har lysarmaturer utenfor hjemmet. Da kan du være sikker på at timeren fortsetter å fungere selv om det regner eller andre ugunstige værforhold. Med en vanntett timer kan du være trygg på at et plutselig regnskyll ikke vil ødelegge for deg.

Ved å planlegge belysningen med en timer øker du ikke bare sikkerheten i hjemmet ditt, du får også ro i sjelen når du er borte. Dette enkle, men effektive trikset gir inntrykk av at huset er bebodd, noe som gjør det mindre attraktivt for potensielle innbruddstyver.

Hold landskapet pent og ryddig

Den viktigste grunnen til å holde landskapet pent og ryddig når du er på reise, er å unngå å avsløre at eiendommen din er ubebodd. Et ustelt og gjengrodd landskap kan være et tydelig tegn for forbipasserende på at det ikke er noen hjemme, noe som gjør det til et enkelt mål for innbruddstyver. Ved å ta proaktivt vare på landskapet før du drar, kan du skape et inntrykk av at boligen er bebodd og redusere risikoen for å tiltrekke deg feil personer.

Å trimme buskene rundt huset regelmessig er en av de enkleste, men mest effektive måtene å holde landskapet ryddig på. Overgrodde busker kan være et godt gjemmested for kriminelle, ettersom de gir dekning og gjør det lettere for dem å nærme seg eiendommen din uten å bli oppdaget. Hvis du holder buskene godt vedlikeholdt og trimmet, fjerner du potensielle gjemmesteder og øker synligheten rundt hjemmet ditt, noe som gjør det mindre attraktivt for innbruddstyver.

Hvis du tar deg tid til å ta vare på naturen mens du er borte, kan det bidra til å øke den generelle sikkerheten i hjemmet ditt. Det er viktig å huske på at innbruddstyver ofte velger boliger som ser ubebodde og sårbare ut. Ved å holde landskapet vedlike reduserer du sjansen for at fremmede oppdager at ingen er hjemme, og dermed reduseres sannsynligheten for innbrudd.

Bruk sikkerhetskameraer

Bruk sikkerhetskameraer

De største fordelene ved å bruke sikkerhetskameraer er fleksibiliteten og bekvemmeligheten. Med et trådløst alarmsystem kan du spare både tid og penger, siden du slipper å betale for arbeidskostnader for å koble opp hele hjemmet. I tillegg fungerer disse systemene ofte ved hjelp av et SIM-kort, noe som gjør det ekstra praktisk å kunne fjernstyre alarmsystemet. Du kan enkelt aktivere eller deaktivere alarmen hvor som helst, og du kan motta sanntidsvarsler på mobiltelefonen din hvis alarmen går.

Et CCTV-sikkerhetssystem er spesielt nyttig for å overvåke utsiden av huset, for eksempel for- eller bakhagen. Ved å installere overvåkningskameraer med nattsyn kan du sikre at hjemmet ditt er overvåket døgnet rundt, selv etter solnedgang. Denne funksjonen er spesielt nyttig når du reiser til et sted med stor tidsforskjell. Når du vet at hjemmet ditt er under konstant overvåking, uansett tid på døgnet, kan du føle deg trygg.

Overvåkningskameraer er den perfekte løsningen hvis du er bekymret for potensielle innbrudd eller bare ønsker å overvåke eiendommen din nøye. Ved å investere i det rette kamerasystemet kan du sikre hjemmet ditt og beskytte eiendelene dine, selv når du er bortreist. Videre kan du velge en låsesmed for å sikre hjemmet ditt. Hvis du er på utkikk etter en låsesmed i Oslo, har du kommet til rett sted. Vi har et team av erfarne og sertifiserte låsesmeder som kan hjelpe deg med å sikre hjemmet ditt.

Sikre verdisakene dine. 

Når du skal sikre verdisakene dine, er en hjemmesafe en god investering. En hjemmesafe gir deg et sikkert sted å oppbevare smykker, viktige dokumenter, kontanter og andre verdifulle gjenstander. Den beskytter ikke bare verdisakene dine mot tyveri, men også mot brann og andre katastrofer.

Ved å oppbevare verdisakene dine i en boligsafe eliminerer du risikoen for at en innbruddstyv kan se dem gjennom et vindu. Innbruddstyver er ofte på utkikk etter enkle mål, og å la verdisakene ligge åpent fremme kan gjøre hjemmet ditt til et attraktivt alternativ. Ved å oppbevare verdisakene dine i en hjemmesafe får du et ekstra lag med beskyttelse, noe som gjør det vanskeligere for innbruddstyver å få tilgang til eiendelene dine.

En hjemmesafe gir ikke bare sikkerhet, men også trygghet. Vissheten om at verdisakene dine er beskyttet, kan bidra til å redusere eventuelle bekymringer når du er bortreist. Enten du er på en kort tur eller en lengre ferie, kan du nyte ferien uten å måtte bekymre deg for sikkerheten til eiendelene dine.

Når du velger en hjemmesafe, bør du ta hensyn til faktorer som størrelse, holdbarhet og låsemekanisme. Se etter safer som er brannsikre og har god plass til verdisakene dine. I tillegg bør du velge safer med sikre låsemekanismer som digitale tastaturlåser eller fingeravtrykksgjenkjenning. Disse avanserte funksjonene gir ekstra beskyttelse mot uautorisert tilgang.

Beskytt deg mot overspenning. 

En enkel, men effektiv måte å beskytte elektronikken din mot overspenning på er å trekke ut støpselet når du er bortreist. Før du reiser, bør du ta deg tid til å koble fra kaffetrakteren, datamaskinen, TV-en, stereoanlegget og annen elektronikk som ikke er nødvendig mens du er borte. På den måten eliminerer du risikoen for at disse apparatene blir påvirket av plutselige strømsvingninger.

Hvis du synes det er for brysomt å trekke ut støpselet, kan du vurdere å investere i overspenningsvern. Disse beskytterne er designet for å avlede overspenning fra elektronikken din og fungerer som en barriere mot overspenning. Sørg for at de elektroniske enhetene dine er trygt koblet til et overspenningsvern før du reiser. På denne måten kan du være trygg på at apparatene dine er beskyttet selv om det skulle oppstå en overspenning.

Installere et sikkerhetssystem for hjemmet

Når du skal velge et sikkerhetssystem til hjemmet, er det viktig å velge et anerkjent merke eller en anerkjent leverandør. Da kan du være trygg på at du investerer i et pålitelig system for å sikre hjemmet ditt. I tillegg er det viktig å sikre at systemet er riktig installert og fungerer som det skal. Før du reiser utenlands, bør du ta deg tid til å sjekke at sikkerhetssystemet fungerer som det skal.

Selv om det kan være litt upraktisk å aktivere alarmen hver gang du forlater huset eller før du legger deg, er det en god vane. Denne vanen vil gi deg ekstra trygghet når du er ute og reiser, og bidra til å beskytte hjemmet ditt i hverdagen. Ved å aktivere alarmen konsekvent reduserer du risikoen for at du glemmer å gjøre det når du er bortreist.

Å investere i et sikkerhetssystem er en investering i familiens og eiendelenes sikkerhet og velvære. Ved å ta de nødvendige forholdsregler og installere et pålitelig system kan du være trygg på at hjemmet ditt er beskyttet. Ikke vent til det er for sent – ta grep i dag og installer et sikkerhetssystem som sikrer hjemmet ditt når du er på reise.

Er innboforsikringen min oppdatert?

For at du skal kunne føle deg trygg når du er på reise, er det viktig at du tar deg tid til å sjekke din nåværende innboforsikring. Ved å gå gjennom dekningen din og diskutere planene dine med forsikringsselskapet ditt, sikrer du at du har riktig beskyttelse.

Først bør du informere forsikringsselskapet om at du er bortreist. Dette enkle trinnet kan hjelpe dem til å forstå situasjonen din bedre og gi deg informasjon om eventuelle tilleggsdekninger som er tilgjengelige mens du er på reise. De kan veilede deg gjennom forsikringen din og gi deg råd om hvordan du kan sikre hjemmet ditt mens du er bortreist.

Avhengig av reisens lengde kan det være verdt å vurdere å tegne en ekstra forsikring. Hvis du skal være bortreist i en lengre periode, bør du vurdere å legge til ekstra beskyttelse i forsikringen. Dette kan bidra til å sikre hjemmet ditt mot potensielle farer mens du er borte.

Ved å holde innboforsikringen din oppdatert og diskutere reiseplanene dine med forsikringsselskapet ditt, kan du sikre at du har den nødvendige dekningen for å beskytte hjemmet og eiendelene dine. Enten det gjelder beskyttelse mot tyveri, naturkatastrofer eller andre uforutsette hendelser, kan en riktig forsikring gi deg trygghet mens du er bortreist.

Vurder å installere lys- og bevegelsessensorer.

Lys med bevegelsessensor virker avskrekkende på potensielle inntrengere, siden de gir inntrykk av at huseieren er til stede selv når han eller hun ikke er hjemme. Dette kan redusere risikoen for innbrudd betraktelig, slik at du kan føle deg trygg mens du er ute og reiser.

I tillegg gir bevegelsessensorlys ekstra komfort ved at du slipper å lete etter lysbryteren når du kommer hjem i mørket. Lysene slår seg automatisk på når du nærmer deg, og du kan trygt navigere til inngangsdøren uten problemer.

Å installere lys- og bevegelsessensorer er en enkel, men effektiv måte å sikre hjemmet på når du er på reise. Ikke bare gir de et ekstra lag med beskyttelse, men de er også praktiske og sørger for at du enkelt kan identifisere potensielle trusler eller besøkende. Husk at en godt opplyst eiendom ofte virker avskrekkende på kriminelle, ettersom de foretrekker å operere i mørket.

Vi kan ikke forhindre all kriminalitet, men vi kan bruke sunn fornuft og ta noen forholdsregler for å beskytte oss selv. Ikke la et innbrudd ødelegge ferien din. Ta disse forholdsreglene for å beskytte hjemmet ditt mens du nyter reisen og kommer tilbake til et trygt og godt hjem.